2024. június 21. 15:00
Szlovákia 1
Ukrajna 2
Düsseldorf Arena II. forduló
2024. június 21. 18:00
Lengyelország 1
Ausztria 3
Olympiastadion II. forduló
2024. június 21. 21:00
Hollandia
Franciaország

Már gyártják a magyar fejlesztésű maszkot

2020.11.28. 10:47

Sopronban és Mosonmagyaróváron elkezdődött az új, magyar fejlesztésű vírusmaszkok gyártása. A KC Struktur Kft. tulajdonosai, Csősz Boglárka befektető, Csősz Botond formatervező mérnök és Kállai Miklós gépészmérnök szeretnék Magyarországon tartani a gyártást, hogy ezzel is a hazai munkaerőpiacot támogassák, továbbá társadalmi felelősségvállalásból jótékony célokra is felajánlottak maszkokat – írják az Indexnek eljuttatott közleményben.

Korábban beszámoltunk arról, hogy a magyar fejlesztésű maszk szűrője vírusos környezetben 24 órán keresztül védi használóját a levegőben szálló vírusok és baktériumok ellen, a legkisebb méretű részecskéket is 99,98%-ban kiszűrve. 

A szűrőnek köszönhetően a KC maszkban még vírusos környezetben is biztonságosan lehet dolgozni, akár kórházakban, akár otthoni betegápolásnál vagy utazásnál zárt térben, tömegben. A pár száz forintba kerülő szűrők kórházi környezetben 24 óráig védelmet biztosítanak, és könnyen cserélhetőek. Ráadásul ebben a maszkban 40 százalékkal könnyebb levegőhöz jutni, mint egy egyszer használatos FFP3-as maszkban. Mostani közleményükben azt írják: 

a maszk bőrbarát anyagokból készült, és könnyen fertőtleníthető. Többféle színben és kétféle méretben készül, így férfiak és nők, illetve fiatal felhasználók is kényelmesen és biztonságosan használhatják. A KC Struktur Kft. a maszk fejlesztésénél elsősorban az egészségügyi és veszélyeztetett területen dolgozókat célozta meg, azonban a családtagok védelme érdekében a lakosság is fokozódó érdeklődést mutat a maszkok iránt.