Tarlós István feljelenti Hadházy Ákost, aki szerint a volt főpolgármesternek inkább börtönben van a helye

2020.11.28. 16:19

Feljelenti Hadházy Ákos független országgyűlési képviselőt Tarlós István – derül ki az atv.hu híréből. A volt budapesti főpolgármester erről egy Hadházy-féle Facebook-poszt után döntött, amelyben a független országgyűlési képviselő arról ír, hogy két napja elment a BKV Kőér utcai telepére meggyőződni arról, hogy a 3-as metró szerelvényei újak vagy felújított régiek-e. Idézte a Karácsony Gergely-féle vezetés által januárban megbízott ügyvédi iroda vizsgálatát is, amely azt állapította meg, hogy szó sem volt felújításról, vadonatúj szerelvényekről van szó, ha ugyanis új szerelvényekkel kellett volna versenyezni, „az oroszok valószínűleg labdába sem rúghattak” volna.

Hadházy Ákos szerint mindez azt jelenti, hogy az Orbán-kormány és a Tarlós-féle városvezetés „arcátlanul csalt”, a cél csak az lehetett, hogy ne kelljen az európai szabályoknak megfelelően nyílt közbeszerzési eljárást folytatni, ahol minden gyártó ajánlatot tehetett volna új szerelvényekre, 

Tarlós Istvánnak pedig nem budapesti díszpolgárság, hanem börtönbüntetés járna

– írta Hadházy Ákos. 

Erről kérdezte meg az atv.hu Tarlós Istvánt, aki úgy nyilatkozott, Hadházy Ákos „jelen esetben egy konkrét ügyben alaptalanul megvádolta” őt egy bűncselekménnyel, és rágalmazásról van szó, amiért ő „természetesen” feljelentést tesz. Amikor a portál elkezdte firtatni, hogy valóban új szerelvényeket állítottak-e be a 3-as metró vonalán, vagy felújításról lehet beszélni, Tarlós István értetlenségét fejezte ki, mondván, erről a a BKV vezérigazgatóját kérdezhetnék ahelyett, hogy Hadházy Ákost idézik. 

Tarlós István nemrég interjút adott az Indexnek, amelyben megjegyezte, „lehet most mindenfélét mondani a 3-as metróra, de aki utazik vele, tapasztalhatja, hogy biztonságban utazik, a hiányzó klímaberendezés kivételével, azt lehet mondani, hogy ezek jó megjelenésű, biztonságosan közlekedő járművek”.