Hadházy szerint nyilvánvaló a bűncselekmény a metrókocsik ügyében

2020.11.30. 21:07

Nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás vétsége miatt ma feljelentést tett Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő ellen Tarlós István volt főpolgármester. A képviselő ugyanis korábban azt írta a Facebookra, hogy „az elcsalt metróbeszerzés miatt Tarlós Istvánnak nem budapesti díszpolgárság, hanem börtönbüntetés járna.”

Tarlós az ATV-nek nyilatkozva hozzátette:

Azt is elvárom, hogy Hadházy engem jelentsen fel a metró szerelvények miatt. Ha azt írta, amit írt, és nem jelent fel, akkor feljelentés elmulasztása miatt bűncselekményt követ el, vagy beismeri vele, hogy rágalmazott.

A független országgyűlési képviselő mai Facebook-bejegyzésében úgy reagált: 

Megnyugtathatom Tarlós Istvánt, hogy amennyiben a vizsgálóbizottság vagy a BKV felügyelőbizottsága nem tesz feljelentést a „felújított” metrókocsik ügyében, akkor természetesen megteszem én.

Megnyugtathatom Tarlós Istvánt, hogy amennyiben a vizsgálóbizottság vagy a BKV felügyelőbizottsága nem tesz feljelentést...

Publiée par Hadházy Ákos sur Lundi 30 novembre 2020

Szerinte ugyanis „kevés esetben olyan nyilvánvaló a bűncselekmény, mint a rozsdaboglya orosz metrókocsik ügyében”. Hozzátette, hogy Tarlósnak addig is fel kellene hagynia „a felelősség másokra kenegetésével.”