A vak és gyengénlátó utasokat segíti a BKK és a Budapest Airport

2020.12.08. 20:23

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a Budapest Airport egy európai uniós kezdeményezéshez csatlakozott, melynek célja, hogy a vakok és gyengénlátók számára akadálymentesen hozzáférhetővé tegyék a repülőtereket, kikötőket, illetve a vasút- és buszállomásokat.

A BKK kedden nyilvánosságra hozott közleménye szerint 

több mint 30 millió olyan vak és gyengénlátó ember él, aki nem tud önállóan közlekedni, mert az európai közlekedési rendszerek több mint 96 százaléka – különösen a Duna régióban – nem teljesen akadálymentes a látáskárosult emberek számára. Sok vak és gyengénlátó utas számára az olyan közlekedési eszközök, mint például a repülőgépek, a vasút vagy a városi tömegközlekedési eszközök használata rendkívül nehéz.

Valentínyi Katalin, a Budapest Airport kommunikációs és kormányzati kapcsolatok igazgatója azt mondta:

A repülőtér döntő részben akadálymentesített terület, szerződött egészségügyi szolgáltató partnerünkkel pedig minden személyi segítséget megadunk a vak és gyengénlátó utasok számára is. A Danova projekt kiváló lehetőség számukra, hogy a rendelkezésre álló szolgáltatások körét bővítsük, lehetővé téve, hogy minden embertársunk problémamentesen, önállóan utazhasson.

A Danova projekt 2022. december 31-ig tart, összköltségvetése több mint kétmillió euró.