Vanda, Paula
-2 °C
3 °C

Megújult a MÁV jegyértékesítési rendszere

2020.12.13. 11:46

Az új Elvira a MÁV egységes jegyértékesítési rendszerében működik, összekötve a mobilalkalmazással, így akár egy regisztrációval, de önállóan is használhatják az utazók mindkettőt – írja az MTI. 

A MÁV-START közleménye szerint a másfél hetes, korlátozott felhasználói számú próbaüzemet követően vasárnaptól már mindenki regisztrálhat, a régi jegyértékesítési rendszerben található adatok kezelése, az új felület élesítése is megtörtént. Az új rendszernek modern, letisztult kezelőfelülete van. A felhasználók a MÁV-applikációval közös felhasználói fiókot használhatnak, így az Elvirán megvett jegy az applikációban is megjelenik, és a felhasználó e-mailben is megkapja azt. Továbbá bármelyik felületen kezdeményezhető jegyvisszatérítés az online vásárolt jegyekre, ha a vásárlási feltételeknél ez a lehetőség nem volt kizárva.

Kapcsolódó

Vasárnap lép életbe az összehangolt vasúti és buszmenetrend

Harminc vasútvonalat és ötven autóbuszvonalat érint jól érzékelhetően a változás.

A vásárláshoz és az utazáshoz szükséges adatok egyetlen felületen kezelhetők, szükség esetén módosíthatók. A felhasználók az elmentett számlázási és bankkártyaadataikat is használhatják a webes és az applikációs felület esetében is.