A Legfőbb Ügyészséghez fordul a rendőr ezredes, akit bántalmazott főnöke, mert szakítani akart vele

2021.01.13. 19:50

Másfél éve indult eljárás az Országos Rendőr-főkapitányság egyik vezérőrnagya ellen, a Központi Nyomozó Főügyészségen. A férfit könnyű testi sértéssel gyanúsították meg, miután egyik beosztottja, egy ezredes nő feljelentette. A nő és a férfi két évig titkos szerelmi viszonyt folytatott, a nő szerint azután fajult tettlegességig a kapcsolat, hogy bejelentette, szakítani akar.

A vezérőrnagy az ezredes nőt eleinte szidta, majd ököllel megütötte karját többször is, majd amikor próbálta elhagyni az irodát, a férfi utána ment, a nyakánál fogva rángatta és bántalmazta. 

Miután a nő jelentette a történteket, az országos rendőr-főkapitány áthelyezte, később felmentették a munkavégzés alól, majd kényszerszabadságra küldték, és azóta sem dolgozhat. 

A vezérőrnagy a helyén maradt. 

A férfit a feljelentés után csaknem egy évvel hallgatták ki. Ő tagadta a bűncselekmény elkövetését és panasszal élt a gyanúsítás ellen, majd írásban tett vallomást. 

A Központi Nyomozó Főügyészség néhány hete megszüntette az eljárást az ügyben, az RTL Klub Híradójának megkeresésére az írta, hogy a rendelkezésre álló adatok, illetve bizonyítási eszközök alapján 

nem állapítható meg bűncselekmény elkövetése.

Az ezredes nő ügyvédje panaszt jelentett be, amelyet a Legfőbb Ügyészség bírál el. Ő úgy látja, elég sok bizonyíték vana könnyű testi sértésre, azt azonban „nem tudták megállapítani”. 

A Legfőbb Ügyészségnek egy hónapja van dönteni az ügyben.