A bíróság elrendelte M. Richárd letartóztatását

2021.01.18. 14:17 Módosítva: 2021.01.18. 14:15

A Fővárosi Törvényszék elrendelte a Dózsa György úti két halálos áldozatot követelő baleset okozójának ügyében első fokon nem jogerősen 4 év szabadságvesztésre ítélt M. Richárd letartóztatását a Fővárosi Főügyészség indítványa alapján – adta hírül a Fővárosi Főügyészség.

M. Richárd védője bejelentette, hogy fellebbez a döntés ellen.

A Fővárosi Törvényszék a letartóztatást a másodfokú eljárás befejezéséig rendelte el az indítvány alapján, a bűnismétlés veszélyére figyelemmel.

Az ügyész a szökés-elrejtőzés veszélyének mint további indoknak a megállapítása végett, a védelem a letartóztatás mellőzése céljából jelentett be fellebbezést.

Mint ahogy az Index legutóbb összeállította M. Richárd eddigi szabályszegéseit, aki mind ez idáig csupán bűnügyi felügyelet alatt állt. 

Legutóbb a bíróság szeptemberben nem jogerősen elítélte M. Richárdot, valamint végleg eltiltotta a vezetéstől.

De ez sem tartotta vissza attól, hogy ismét volán mögé üljön, vagy hogy drogozzon. Volt olyan alkalom is, amikor a koronavírus-korlátozások ellenére barátaival edzett konditeremben, amely nyitva sem lehetett volna. Mindezek ellenére a férfi ellen hosszú ideig nem rendelték el a letartóztatást, mindössze bűnügyi felügyelet alatt áll, ami szerint egész Pest megyében szabadon mozoghat.

Az ügyészség a bűnügyi felügyeletet nem tartotta elfogadhatónak, ezért javasolták ismét a letartóztatását, erről döntött ma a bíróság.  • Hírek
  • Bankszámla