Kihasználta a karantént, pincében termesztette a kannabiszt

2021.01.20. 16:06

Tökélyre fejlesztette a kábítószergyanús növények termesztését az a férfi, akinek otthonában csaknem ezer tő kannabiszt talált a hatóság. Az ügyben a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság jelentős mennyiségű kábítószer termesztésével elkövetett kábítószer birtoklásának bűntette miatt nyomoz, a bíróság pedig letartóztatta a gyanúsítottat – írja az ügyészség.

Tavaly tavasszal a gyanúsított elhatározta, hogy kábítószert tartalmazó növények termesztésébe kezd. Ehhez a családi háza pincéjében alakította ki a megfelelő körülményeket, míg a szükséges eszközöket Ausztriából szerezte be. Tavaly december és idén január 18. között a férfi legalább 903 tő kannabiszt termesztett otthonában. Elfogásakor a kábítószergyanús növényeken és az előállításukhoz szükséges eszközökön kívül nagyobb mennyiségű készpénzt is lefoglaltak a rendőrök.

Figyelemmel a terhére rótt bűncselekmény jelentős tárgyi súlyára, a gyanúsítottal szemben fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye. Továbbá megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén a bizonyítást megnehezítené, ezért az ügyészi indítvány szerint a legsúlyosabb kényszerintézkedés elrendelése indokolt vele szemben.

A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója meghallgatta a gyanúsítottat, és az ügyészi indítvánnyal egyetértve elrendelte a letartóztatását az elsőfokú bíróság által a tárgyalás előkészítése során hozandó határozatig, de legfeljebb február 20-ig.