Müller Cecília: Segítsük a 89 évnél idősebbek jelentkezését a védőoltásra

2021.01.21. 08:24

A koronavírus az idősekre különösen veszélyes, az elhunytak átlagéletkora 76 év. Ezért nagyon fontos, hogy az idősek beoltassák magukat. A védőoltás számukra valóban életet menthet – olvasható a koronavirus.gov.hu oldalon.

Müller Cecília országos tiszti főorvos a Magyarország Kormánya Facebook-oldalra feltöltött videóban elmondta: az egészségügyi dolgozók és az idősotthonokban élők oltása után a védőoltásra jelentkezett 89 év felettiek oltása következik.

Ezért arra kérjük őket, hogy ha eddig még nem tették meg, jelentkezzenek az oltásra a számukra még decemberben postázott levél visszaküldésével. A családtagjaikat, hozzátartozóikat pedig arra kérjük, hogy segítsék a 89 év feletti, idős családtagok regisztrációját, akár a postai levél visszaküldésével vagy akár a https://vakcinainfo.gov.hu/ honlapon

– hívta fel a figyelmet a tiszti főorvos. Hozzátette, hogy a 89 év felettieket a terv szerint a háziorvosok vagy oltócsapatok fogják beoltani akár a saját otthonukban is. Hogy pontosan mikor tud az ő beoltásuk megtörténni, az a hazánkba érkező vakcinamennyiségtől függ.

A legfontosabb most az, hogy tudjunk rólunk. Kérjük, hogy segítsék a 89 év feletti, idős hozzátartozójuk jelentkezését a védőoltásra

– emelte ki Müller Cecília.  • Hírek
  • Lakáshitel