Játék pisztollyal rabolt ki egy marcali nő két fiatalt

2021.01.21. 09:55

A Marcali Járási Ügyészség kétrendbeli, fegyveresen elkövetett rablás bűntette miatt emelt vádat azzal a 32 éves marcali nővel szemben, aki egy fegyvernek látszó játék pisztollyal rabolt ki két fiatal fiút.

A vádlott tavaly szeptemberben Marcaliban felfigyelt a két 17 éves sértettre, majd elhatározta, hogy pénzt fog tőlük szerezni. A vádlottnál volt testvére élethű lőfegyvernek látszó airsoft játék pisztolya, amelyet elővett a táskájából, majd a sértettek útját elállva, a játék pisztolyt rájuk szegezve felszólította őket pénzük átadására – közölte a rendőrség.

A két fiatal fiú először nem vette komolyan a vádlottat, egyikük még vissza is kérdezett, hogy

ez most komoly?

Erre a nő igennel felelt, és egyre agresszívebben követelte a pénz átadását. A sértettek ettől megijedtek, végül hatezer forintot meghaladó összeget adtak át a vádlottnak, aki ezután hazament.

A sértettek rögtön értesítették a marcali rendőröket, akik rövid időn belül őrizetbe vették a vádlottat, akinél megtalálták a játék fegyvert és a pénzt is, így a kár nagyrészt megtérült.

Az ügyészség indítványára a bíróság elrendelte a vádlott letartóztatását. A vádiratában fegyházban végrehajtandó szabadságvesztés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt az azóta is letartóztatásban lévő nővel szemben.