Börtönben M. Richárd

bj 02
2021.01.27. 17:01

Megtörtént M. Richárd, a Dózsa György úton 2017 májusában két halálos áldozatot követelő baleset okozójának letartóztatása – erősítette meg a Fővárosi Főügyészség ma hivatalosan is az Index megkeresésére.

Az első fokon nem jogerősen négy év szabadságvesztésre ítélt M. Richárd ügyében január 18-án rendelte el a bíróság az előzetes letartóztatást, mondván:

nem várható jogkövető magatartás a vádlottól.

Az indoklásban kitértek arra is, hogy fennáll a bűnismétlés veszélye.  A zárt tárgyaláson a vádlott nem jelent meg arra hivatkozva, hogy barátnője koronavírusos, ám az ügyészség indítványa alapján digitális módon részt tudott venni az ülésen.

Rab Ferenc ügyészségi sajtószóvivő az Indexet arról tájékoztatta, hogy

a Fővárosi Törvényszék döntését követően a vádlott letartóztatása megtörtént, noha a nem jogerős döntés ellen fellebbeztek,

ez nem adott lehetőséget arra, hogy ne hajtsák végre a bíróság döntését.

A fellebbezésről várhatóan egy héten belül dönt a Fővárosi Ítélőtábla. Ezen a döntéshozatalon nem csupán M. Richárd letartóztatása ügyében határoz a háromfős bírói tanács, hanem M. Richárd egyik védőjének kizárásáról is.

Mint ahogy arról az Index már korábban is beszámolt, a vádirat szerint M. Richárd vezetői engedély nélkül, 2017. május 15-én, kora délután a Dózsa György úton balesetet okozott, amikor luxusautójával 140 kilométeres sebességgel belerohant egy másik, éppen kikanyarodó autóba. A balesetben két ember meghalt, öten súlyosan megsérültek.

(Borítókép: M. Richárd 2019. július 5-én. Fotó:  Bődey János / Index)