Bróker Marcsi továbbra is rendőri felügyelet alatt álll

2021.02.18. 11:15 Módosítva: 2021.02.18. 11:16

A Szegedi Ítélőtábla fenntartotta a Kun-Mediátor-ügy vádlottjának, „Bróker Marcsinak” a bűnügyi felügyeletét az elsőfokú ítélet kihirdetéséig – tájékoztatta a bíróság csütörtökön az MTI-t. Az ítélőtábla álláspontja szerint sem a kényszerintézkedés okaiban, sem a személyi körülményekben nem következett be változás.

Ezért továbbra is szükséges és indokolt a vádlott bűnügyi felügyelete az első fokon eljáró Szolnoki Törvényszék ügydöntő határozatának kihirdetéséig. A táblabíróság végzése nem végleges, nyolc napon belül lehet fellebbezni ellene.

A vádirat szerint a karcagi asszony a budapesti székhelyű Kun-Mediátor Kft. képviselőjeként

a cég 15 éves működése alatt 12 milliárd forintot meghaladó kárt okozott több mint 760 ügyfelének.

Volt olyan sértett, aki több mint egymilliárd forinttal károsodott, sokan pedig több tízmillió forintot veszítettek a vádlottal kötött „üzleti befektetés” miatt.

Az asszony – cége nevében – 1999 nyarától 2015 tavaszáig az átlagosnál jóval kedvezőbb haszonnal kínált kecsegtető befektetési lehetőséget főként a Karcagon és környékén élőknek. Tette mindezt úgy, hogy a Kun-Mediátornak nem volt engedélye ilyen tevékenységre.

A befolyt pénzt saját és családja költségeire fordította, illetve – a jó üzletmenet látszatának fenntartásáért – az érintettek egy részének kifizetésére használta fel.

„Bróker Marcsi” 2015 tavaszán eltűnt Magyarországról, végül mintegy másfél évvel később a közép-amerikai Belize-ben fogták el.

Az asszonyt 2016. december közepén letartóztatták. Három év múlva, mivel a letartóztatás időtartama elérte a törvényi maximumot, az ügyben első fokon eljáró Szolnoki Törvényszék elrendelte a terhelt bűnügyi felügyeletét a mozgását nyomon követő technikai eszköz alkalmazásával.  • Tippek
  • Lakáshitel