Konstantin
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
14 °C
28 °C

Covid-napot tartanak egy szentgotthárdi iskolában

2021.02.19. 05:58

Ismeretterjesztő Covid-napot tartanak pénteken a szentgotthárdi Arany János Általános Iskolában: az alsó tagozatos diákok számára szervezett programsorozatban mese, bábjáték, plakátkészítés, valamint a védekezés mindennapi módszereit bemutató játékos vetélkedő is szerepel – közölték a szervezők az MTI-vel.

Iskolánk komolyan veszi azt a feladatát, hogy saját eszközeivel és módszereivel a lehető legnagyobb mértékben hozzájáruljon a veszélyhelyzet csökkentéséhez, […] a gyerekek pedig lássák, hogy ők maguk mennyit tudnak tenni a saját és környezetük egészségéért, a járványhelyzet javításáért

– mondta Schleipfnerné Gáspár Andrea tagintézmény-vezető. Fontosnak nevezte, hogy a náluk tanuló 340 gyermekben tudatosuljon a higiénia fontossága, szituációs gyakorlatokon keresztül megismerjék a védekezés lépéseit, a különböző megelőzési technikákat. Mint mondta, a tematikus napon a kisebb gyermekek bábelőadást láthatnak a „Covid-szörny” megszelídítéséről, szuperhőstornán vehetnek részt, „kézmosóverset” és „vitamintáncdalt” tanulnak, az idősebbek reggeli tornán vesznek részt, zöldségmagokat ültetnek.

Hozzáfűzte: a délelőtt utolsó programjaként – a hatályos előírások betartásával – minden osztály elsétál egy-egy, a rendkívüli helyzet alatt nyitva tartó intézményhez, ahol jelképes ajándékokkal köszönik meg az ott dolgozók munkáját. Megjegyezte: örömükre szolgál, hogy kezdeményezésüket a helyi vállalkozások is támogatták, a szervezésben pedig részt vett a Szombathelyi Tankerületi Központ is.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek