Kovács Zoltán: Újabb 100 ezer ember kaphat oltást a hétvégén

2021.03.06. 13:16

Ezen a hétvégén újabb százezer honfitársunk kaphatja meg az oltást, amivel vasárnap estére átlépjük az egymilliós határt – jelentette ki a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár szombaton a közmédiának.

Kovács Zoltán közölte azt is, hogy az oltási tervnek megfelelően ezen a hétvégén is tervezetten és nagy számban oltják azokat, akik regisztráltak. Hozzátette: Magyarország az átoltottság tekintetében a második Európában, és

a magyar ütemtervvel az ország az európai lista élére fog kerülni.

„Mindent megteszünk azért, hogy a regisztráltak a lehető leghamarabb oltáshoz jussanak” – fogalmazott Kovács Zoltán, majd mindenkit arra biztatott, hogy regisztráljon az oltásért.

Az államtitkár kitért arra is, hogy a magyar oltási terv az Európai Unión keresztül beszerzett vakcinákon kívül kínai és orosz oltóanyagot is felhasznál.

Ennek köszönhetjük azt, hogy gyorsabban tudunk haladni, mint Európa többi része

– hangoztatta, és beszélt arról is, hogy az oltási terv végrehajtása a kulcsa annak, hogy a lehető leggyorsabban – lépésről lépésre – vissza tudjunk majd térni a normális életünkhöz.

Érdekesség, hogy közben a hivatalos koronavírus-tájékoztató oldal azt írja, hogy ezen a hétvégén akár 400 ezer embert is beolthatnak.

Az oltási program rendben, ütemezetten és hétvégén is zajlik, közel 400 ezer regisztrált idős oltását végzik ezekben a napokban is a háziorvosoknál a Sinopharm- és a Moderna-oltóanyagokkal és a kórházi oltópontokon a Pfizer-vakcinával. Egyedül az AstraZeneca-vakcinával való oltás került felfüggesztésre, erre a jövő hét második felében kerül sor.

Pénteken Orbán Viktor miniszterelnök arról beszélt, hogy az oltásoknál van némi technikai zavar, az adatalapú oltási szervezésnek vannak problémái, ezeket pedig ki fogják javítani.