Elérhetetlen a jelenleg legfontosabb magyarországi telefonszám

2021.03.07. 13:11

„Tájékoztatjuk, hogy jelenleg minden ügyintézőnk foglalt. Kérjük, ismételje meg hívását később” – szólal meg a gépi hang a vonal másik oldalán, majd bontja is a vonalat, ha valaki a 1818-as telefonszámon szeretné bejelenteni, hogy módosítaná vakcinaregisztrációját, vagy esetleg szeretne bejelenteni valamit a hétvégére megszervezett tömeges oltási programmal kapcsolatban. 

Több olvasói levél is érkezett az Indexhez arról, hogy a 1818-as telefonszám egész nap elérhetetlen, ezért a szerkesztőség néhány tagja megpróbált kapcsolatot létesíteni a vonal túloldalán levőkkel, de sikertelenül. 

Pénteken kisebb pánikhullám futott végig a sajtón meg az egész országon, mert nem lehetett tudni, hogy hol lehet módosítani az oltakozásra való regisztrációkor megadott adatokat. Szombatra orvosolták a problémát, ugyanis a Koronavírus Sajtóközpont az MTI-n keresztül tájékoztatta a sajtót, hogy ha baj van, a 1818-at kell hívni.

Az elmúlt napok történései alapján úgy tűnhet, hogy kisebb káosz alakult ki a hétvégi oltakozással kapcsolatban, de Orbán Viktor miniszterelnök pénteken megígérte, hogy hamarosan minden rendben lesz.

Gyurcsány Ferenc ezt nem annyira hiszi el, inkább poénkodott egy kicsit, majd komolyabban is megszólalt