Az Orbán Viktortól kapott pálinka mellé kerül Nagy Feró Kossuth-díja

2021.03.16. 11:43

Magyarország köztársasági elnöke a nemzeti ünnep, március 15. alkalmából kitüntetéseket adományozott. Mint megírtuk, Kossuth-díjat kapott többek között a Beatrice frontembere, Nagy Feró is, aki a Borsnak elmondta, hogy mire költi majd a 16 millió forintos díjjal járó jutalmát:

Évek óta minden alkalommal mondogatták nekem, hogy most már biztosan én kapom meg, de őszintén megmondom, soha nem készültem rá, soha nem mondtam, hogy nekem ez kijár. Inkább csak a pofámat jártatom. Körülbelül két héttel ezelőtt értesültem róla, szívem szerint világgá kürtöltem volna, de az örömömet a mai napig meg kellett tartanom. A méltó helyét is kitaláltam: az Orbán Viktortól kapott pálinka mellé teszem a vitrinben. Büszke vagyok, de ettől nem fogok megváltozni. Remélem, még ebben az évben megszületik a negyedik unokám, úgy érzem, ez a díj nekik is szól, főleg az anyagi részére gondolok, amit szeretnék majd rájuk költeni.

Kapcsolódó

Nagy Feró: Tizennégy besúgó volt rám állítva

Pár hete az immár Kossuth-díjas Nagy Feróval idéztük fel múltat, és szót ejtettünk a jelenről is őrbottyáni otthonában.

A kétszeres Jászai Mari-díjas színművész, író, érdemes művész, Harsányi Gábor régóta várt a díjra:

Úszom a boldogságban, csodálatos érzés, és nem tagadom, nagyon régóta vártam erre a díjra. Végre beteljesedett, és óriási erőt, ambíciót ad, és bár a korom előrehaladott, mégis tele vagyok tervekkel. Szárnyalni akarok, a közönségnek, és mindazoknak, akik megszavazták nekem a Kossuth-díjat. Bizonyítani szeretnék még, hogy tudok még maradandó munkát alkotni. Ezen dolgozom, és azt kívánom, hogy a járvány végre múljon el.

Kapcsolódó

Mécs Károly a Kossuth-nagydíjról: Ez a boldogság felelősséggel jár

A színész számára a legnagyobb ölelést a közönség szeretete jelenti.

A Liszt Ferenc-díjas gitárművész, zeneszerző, érdemes művész, a Tátrai Band, a Magyar Atom, a Latin Duó, a Boom Boom és a Tátrai Trend zenekarok alapítója és vezetője, Tátrai Tibor a Borsnak arról beszélt, hogy szavakba nem önthető ajándékot kapott:

Amióta egymásra találtunk a muzsikával, az első pendítéstől a mai napig ugyanazzal a borzongó rajongással élem meg azt a varázslatot, amit a hangok teremtenek. A muzsikától kaptam tanítót, követendő példát, évtizedeken át tartó barátságot, utazást itthon és külföldön egyaránt, és adott boldog családot is. Szerető hitvest, gyermekeket, unokákat, nem is keveset. Az, hogy hazám, Magyarország kormánya méltónak tart az elmúlt fél évszázad muzsikával töltött idő elismerésére, az számomra olyan megtisztelő ajándék, ami szavakba nem önthető. Mégis megpróbálom: Köszönöm!

Kapcsolódó

Cseke Péter: Politika nélkül remekül meglenne a színházi élet

A Kossuth-díjjal kitüntetett kecskeméti direktor szerint jó lenne, ha lecsillapodna a gerjesztett hangulat.