Gődény György egymilliós, Torockai László másfél milliós bírságot kapott

2021.03.22. 22:14

Torockai László, a Mi Hazánk vezetője YouTube-on közzétett videójában számolt be a bírságról, amelyet két 750 000 forintos részletben kapott meg azt követően, hogy részt vett pártja március 15-i tüntetésén. Az egyik bírság arról szól, hogy gyűlést szervezett, a másik pedig arról, hogy gyűlést tartott – mondta.

Hozzátette: több mint 300 emberrel szemben intézkedtek a rendőrök. 

Számos oltóponton nagyobb tömegjelenetek alakultak ki, mint március 15-én

– fűzte hozzá a politikus.

Mindemellett azt ígérte: továbbra is küzdeni fog azért, hogy a magyar kormány járványszolidaritási adót vessen ki a techcégekre. Ezenkívül arra kérte támogatóikat, hogy ha módjukban áll, akkor segítsenek összegyűjteni a pénzt a bírságokra. 

A 24.hu közben a budapesti rendőrség közlésére hivatkozva arról írt, hogy Gődény György is 1 millió forintnyi pénzbüntetést kapott a március 15-i rendezvényük miatt (eddig csak azt lehetett tudni, hogy az ünnepi rendezvények miatt 4 embert összesen 4,5 millió forintra büntettek).

Ez utóbbi esetbe szintén két, ötszázezer forintos büntetést róttak ki rendezvények szervezése és megrendezése miatt. Egyelőre egyik politikus sem fizette meg a kirótt összeget – közölték. 

Gődény ráadásul a rendőrség szerint még a február 28-ára szervezett tüntetése miatt kiszabott bírságot sem fizette be.

A bírságok ellenére a gyógyszerész-politikus és hívei szombaton ismét utcára vonultak, de a rendőrök feltartóztatták őket.