Kibeszélő - Mári Róbert

A magánegészségügy ma már nem a gazdagok kiváltsága, a koronavírus-járvány pedig növelte a magánszolgáltatók iránti keresletet

– többek között erről is beszélt Mári Róbert, a Wáberer Medical Center ügyvezető igazgatója az Index Kibeszélő című műsorában. 

Mári szerint a magánegészségügy képes alternatívát biztosítani a betegek számára az államival szemben, „csak nagyon meg kell gondolni, hogy milyen területeken”. 

A szakember arról is beszélt, hogy a magánegészségügy már eddig is kivette a részét a járvány elleni védekezésből, hiszen

nagy számban végeznek Covid-szűréseket a lakosság körében. 

Az egészségügyi béremelés Mári szerint nem állította meg az orvosok, ápolók átáramlását az államiból a magánegészségügybe, ugyanakkor még van idejük az orvosoknak eldönteni, hol kívánnak praktizálni a jövőben. 

A Kibeszélőt podcast formátumban is meg lehet hallgatni itt: 

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!