Miért mutogatta a pénzt, reklamált a lopós stoppos a rendőröknek

2021.03.26. 09:48

Elfogták és őrizetbe vették a dabasi rendőrök azt a 27 éves nőt, akit azzal gyanúsítanak, hogy több millió forintot lopott az őt 2021. március 18-án Örkényben stopposként felvevő 71 éves sóskúti férfitől – írta a police.hu. A férfi csak a nő távozása után vette észre, hogy hiányzik a kesztyűtartóból a pénztárcája, amelyben egyébként mintegy egymillió forintot és közel 12 ezer eurót tartott. Ideiglenes utasáról hiányos személyleírást adott, ám a rendőröknek ennyi is elegendő volt az azonosításhoz.

Mivel a nőt nem találtálakóhelyén és ismert tartózkodási helyein, elfogatóparancsot adtak ki ellene, végül 2021. március 24-én elfogták.

Kihallgatásán nem tagadott, ám gyakorlatilag alkalmi fuvarozóját hibáztatta, ugyanis szerinte a férfinek nem kellett volna mutogatnia a pénzét – írták a rendőrök. A nő egy óvatlan pillanatban benyúlt a kesztyűtartóba, és a kabátjával takarva elrejtette a tárcát. A lopást követően az anyjának adta át a zsákmányt, amelyből pár nap alatt sikerült egy 25 éves lila autót venniük.

A rendőrök átkutatták az anya házát, a pénz egy részét egy, az autó színéhez illő retikülben megtalálták és a vásárolt járgánnyal együtt lefoglalták.

Az állandó munkahellyel nem rendelkező nő ellen egy másik eljárásban ötrendbeli vagyon elleni bűncselekmények miatt folyik nyomozás.

A 27 éves nő ellen lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást a Dabasi Rendőrkapitányság, egyben kezdeményezték letartóztatását.