Nem szűnnek a fenyegetések, rendőrök védik Müller Cecíliát

2021.03.29. 08:01

Továbbra is rendőrök védik az országos tiszti főorvost, a fenyegetések nem szűntek meg − írja a Blikk. A lapot úgy tájékoztatta a rendőrség, hogy az ügyben a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda folytat nyomozást.

A lap megbizonyosodott róla, hogy a tiszti főorvos házát figyelik a rendőrök, rendszeres időközönként elhajtanak előtte. Ha gyanús, ismeretlen autó bukkan fel a környéken, a rendőrök kérdőre vonják a sofőrt.

Régebben levélben jelentkeztek a fenyegetők, az utóbbi időben jellemzően az online térben aktívak. A lapnak egy kiberbiztonsági szakember azt nyilatkozta, hogy a tettesek általában elkövetnek valamilyen hibát, ami a lebukásukhoz vezet.

A hatóságok ilyenkor megvizsgálják, köthető-e valamilyen konkrét műszaki megoldással rendelkező eszközhöz a forrás, illetve kikérik a szolgáltatótól a rendelkezésére álló információkat. Ez egy e-mail-fiók esetében is sok mindent elárulhat, de a közösségi oldalak nagyon sok információt gyűjtenek maguktól is a felhasználóról, például hogy honnan jelentkezett be, mikor mit csinál, milyen szokásai vannak, és hol tartózkodott

− mondta Keleti Arthur, az Önkéntes Kibervédelmi Összefogás elnöke.

Müller Cecíliát január vége óta fenyegetések érik, emiatt olyan magas színvonalú védelmet kaphat a rendelet szerint, mint a miniszterelnök, a miniszterek, a diplomaták vagy a nemzetközileg védett személyek. Az ügyről továbbra sem ismert több információ, így az sem, hogy történt-e már tanúkihallgatás, vagy vannak-e gyanúsítottak.  • Bérelnék
  • Bankszámla