Orbán Viktor Matteo Salvinivel és a lengyel miniszterelnökkel találkozik csütörtökön Budapesten

2021.03.30. 10:27

Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke Matteo Salvinivel, az olasz jobboldali párt, a Liga vezetőjével és a lengyel miniszterelnökkel, Mateusz Morawieckivel háromoldalú találkozón vesz részt csütörtökön Budapesten, erősítette meg Havasai Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár az MTI-nek kedden az olasz sajtó értesülését.

A találkozó napirendjén a Liga, a Mateusz Morawiecki vezette Jog és Igazságosság (PiS) és a Fidesz közötti, európai szintű politikai szövetség szerepel. Miután a Fidesz kilépett az Európai Néppártból, annak frakciójából felröppentek a hírek arról, hogy a Fidesz az olasz, a francia és a lengyel jobboldali pártokkal alakíthat koalíciót.

Március elején Matteo Salvini már videókapcsolatban egyeztetett Orbán Viktorral többek között a vakcinációról, a járvány utáni gazdasági helyreállításról, a migrációról és a családpolitikáról.

Kapcsolódó

Kockázatos útra léphet a Fidesz az Európai Néppárt után

Jól hangzik a Fidesz nagy konzervatív projektje, a régen dédelgetett álom azonban gyorsan rémálomba csaphat át.  • Hírek
  • Személyi kölcsön