Eszter, Eliza
EUR 384,34 Ft
USD 358,87 Ft
14 °C
24 °C

Nemzeti tudáspark lesz a Pázmány piliscsabai campusából

2021.04.07. 10:34

„Nemzeti tudáspark” lesz Piliscsabán, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem korábbi campusának helyén – írja a HVG. A lap szerint az országgyűlés a héten tárgyal a Makovecz Campus Alapítványról, amelyet a közeljövőben terveznek létrehozni.

A közérdekű vagyonkezelő alapítvány alapítója a tervek szerint Gulyás Gergely miniszter lenne, ő nevezné ki a kuratórium elnökét és tagjait.

Az alapítvány egy „nemzeti tudásparkot” fog létrehozni, amelynek feladata – a kormány javaslatának értelmében – a magyar humán- és élettudományok fejlesztése, tehetséggondozási programok működtetése, a pedagógus, egészségügyi és szociális ágazatokban lévő, kötelező továbbképzések szervezése, valamint a Collegium Professorum Hungarorum és a Piliscsabai Collegium létrehozása lehet majd. 

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem 2020 végén költözött be végleg Budapestre, és megkapta a Magyar Rádió korábbi épületét, amiért cserébe az államnak ingyen átadta a piliscsabai campusát. 

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek