Mi történt a DK kínai vakcina elleni aláírásgyűjtésével?

2021.04.08. 17:59

A Demokratikus Koalíció többször is hangosan kritizálta a keleti vakcinák magyarországi használatát, ezzel párhuzamosan pedig kiállt az uniós jóváhagyással rendelkező oltóanyagok mellett.

A párt még online petíciót is indított a kínai vakcina ellen, ahogy korábbi cikkünkben írtuk, a kezdeményezés oldalán így fogalmaztak:

ne lehessen olyan kínai vakcinával oltani Magyarországon, amelyet nem engedélyezett az Európai Gyógyszerügynökség.

Az aláírásgyűjtés oldala viszont, úgy néz ki, elérhetetlenné vált. A peticio.dkp.hu-t megnyitva ez a kép fogadja a látogatókat:

Gulyás Gergely kancelláriaminiszter a mai kormányinfón ezzel kapcsolatban így fogalmazott:

A Demokratikus Koalíció aláírásokat gyűjt a kínai vakcinával szemben, és lehet, hogy ezt csendben törölték, de hivatalosan a mai napig nem állították le.

A párt sajtóosztályát kerestük az arra vonatkozó kérdéseinkkel, hogy leállították-e a petíciót, és ha igen, miért döntöttek így, de cikkünk megjelenéséig nem kaptunk választ, ahogy arra sem, hogy eddig hány aláírást sikerült összegyűjteni.

Az ellenzéki szövetség egyébként néhány napja közös videóban kért mindenkit arra, hogy oltassa be magát.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Bankszámla