Kempingben lopták meg a nyaralókat

2021.04.09. 18:13 Módosítva: 2021.04.09. 18:13

Hét bűncselekmény elkövetésével gyanúsítják a mosonmagyaróvári nyomozók azt a 46 éves szlovák férfit, akit nemzetközi elfogatóparancs alapján fogtak el az osztrák hatóságok – közölte a rendőrség.

A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság 2019. június 15-én rendelt el nyomozást ismeretlen tettesek ellen,

akik egy halászi kempingben a hajnali órákban egy ott nyaraló sátrát kivágták, majd az alvó sértett mellett lévő táskából pénzt loptak el.

Ezt követően júniusban egy rajkai kempingben loptak háromszor az ismeretlenek – ahol a sátrakból szintén pénzt, valamint mobiltelefont tulajdonítottak el , majd Dunakilitiben két faházba hatoltak be és különböző értékeket vittek el.

A nyomozók adatgyűjtés során beszerzett információk alapján arra a következtetésre jutottak, hogy mind a hét bűncselekmény ugyanazon elkövetői kör számlájára írható. Elemző, értékelő munka eredményeként három szlovák állampolgárt azonosították a bűncselekmény feltételezett elkövetőiként. 

Ellenük a magyar hatóságok nemzetközi elfogatóparancsot bocsátottak ki, aminek eredményeként idén márciusban kettejüket a szlovák hatóságok, míg harmadik társukat 

áprilisban fogtak el az osztrák rendőrök és csütörtökön, Hegyeshalmon átadták őt a mosonmagyaróvári nyomozóknak.

Az Ausztriában elfogott szlovák férfit háromrendbeli csoportosan, társtettesként elkövetett kifosztás, valamint négyrendbeli, szintén csoportosan és társtettesként elkövetett lopásokkal vádolják. A gyanúsítottat már ki is hallgatták,  a rendőrkapitányság előterjesztést tett a férfi letartóztatásának indítványozására is.  Két társát a későbbiekben fogják kihallgatni.