Erik, Alexandra
EUR 382,88 Ft
USD 363,81 Ft
9 °C
23 °C

Behavazott a Bakonyban, Eplényben is szakad a hó

2021.04.13. 13:12

Fagypont közelébe hűlt a levegő nyugaton, az esőt havazás váltotta fel. Alig 2-3 fokig hűtötte vissza a hidegfront a nyugati határvidék tájait. A Bakonyban az éjszaka folyamán fagypont alá csökkent a hőmérséklet, amely a nap első felében mínusz 1 fok környékén stagnált  írja az Időkép.

Az Alpokalja magasabb tájain és főként a Bakonyban havazásba váltott az eső, elkezdett kifehéredni a táj, ez a hegyekben elhelyezett kameraképeken is jól látszik.

Ahogy az Országos Meteorológiai Szolgálat jelezte: a nap második felében nyugat felől nagyobb területen havas eső, hó is lehet az eső mellett, a Dunántúlon a sík vidéken átmeneti vékony hóréteg alakulhat ki, a hegyekben több centiméter is összegyűlhet. Az északi, északnyugati szelet a Dunántúlon és északkeleten viharos lökések kísérik.

Kapcsolódó

Nyakunkba szakad az ég, esőre jön a hó

És még erős szél is fúj.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek