Divat lett a pénzpörgetős csalás

2021.04.19. 10:35

A módszer nem új, de reneszánszát éli – derül ki a rendőrség híradásából, hiszen Budapest II. kerületében, egy bevásárlóközpontban 2021. április 15-én több üzlet kasszását is sikerült átvernie egy román állampolgárnak, aki ezzel százezer forintot szerzett.

A police.hu szerint egy harmincnégy éves román állampolgárságú férfi 

úgy próbált pénzhez jutni, hogy a végösszegtől kevesebb pénzt adott át a fizetésnél, majd amikor a kasszások észrevették ezt, visszakérte tőlük a pénzt, hogy átszámolja, és ha kell, kiegészítse.

A férfi úgy trükközött, hogy a számolásnál elismerte a hiányt, és kipótolta azt, ezalatt mégis észrevétlenül néhány tízezret zsebre tett belőle. Mivel a trükkös vásárló az eladó előtt számolta újra az általa kiegészített pénzt, így azt már senki nem számolta át újra.

Mindezt a csaló a vásárlás után néhány perccel visszavitte a termékeket. Mivel azok még sértetlenek voltak, így a boltok mindegyike visszaadta a vételárat. 

A kifizetések után vették észre az eladók, hogy a kasszában hiány van; a három üzlet összesen így százezer forinttal többet fizetett vissza, mint amennyit a vásárló otthagyott.

A nyomozók által pénzpörgetésnek hívott módszert használó csalót a járőrök még a bevásárlóközpontban elfogták és előállították a kerületi rendőrkapitányságra, ahol csalás vétség elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A férfi az eljárás során szabadlábon védekezik.  • Tippek
  • Hírek