Fekete-Győr András: Utólag sikeresnek bizonyult a kormány vakcinabeszerző stratégiája
Van-e vörös vonal a közös jelölteknél, benne van vagy nincs a pakliban, hogy a Momentum kiszáll az előválasztásból, miért fontos, hogy online is dönthessenek a választók a közös jelöltekről, mit jelent az, hogy az ellenzék a médiakapcsolatait az összefogás sikerének a szolgálatába állítja, oltásellenes-e az ellenzék – ezekről is kérdeztük Fekete-Győr Andrást, a Momentum elnökét és miniszterelnök-jelöltjét az Index Kibeszélő című műsorában.

A szeptemberben induló ellenzéki előválasztással kapcsolatban Fekete-Győr András elmondta: nem minden választókerületben, de egy jó részükben lesz momentumos jelölt.

A Momentum elnöke szerint 2022-ben egy új fejezetet nyitnak a magyar politikatörténetben, de ehhez az is kell, hogy új arcokkal alkossák újra a magyar közéletet. Azt is hozzátette:

A Momentum az a párt, amelynek konkrét, világos elképzelése van, merre van az arra.

Arra a kérdésre, van-e vörös vonal, amelyen túl már vállalhatatlan lehet egy ellenzéki jelölt a Momentum számára, Fekete-Győr András leszögezte: a választók döntenek a közös ellenzéki jelölt személyéről az előválasztásokon.

Ezen túl arra is válaszolt, hogy mi a Momentum viszonya a zuglói MSZP-s Tóth Csaba és a szombathelyi DK-s jelölt, Czeglédy Csaba indulásához. Előbbivel mérkőzhet meg előválasztáson a momentumos támogatású Hadházy Ákos, aki szerint máris megsértették a nemrégiben elfogadott ellenzéki etikai kódexet Zuglóban.

A Momentum elnöke szerint nincs olyan opció, hogy ne legyen online előválasztási lehetősége a polgároknak. Noha azt mondta, benne van a pakliban, hogy pártja távol maradjon az előválasztástól, most arról beszélt, hogy ezt miért nem tartja elképzelhetőnek.

Szóba került az a kormányzati vád is, hogy az ellenzék oltásellenes, Fekete-Győr András pedig elmondta, hogy Orbán Viktor melyik kijelentésével ért egyet, és mit mutat meg a kormány járványkezeléséről az, hogy a koronavírusnak már 25 ezer hallottja van Magyarországon.

A Momentum elnöke azt azonban elismerte, hogy

a vakcinabeszerzés terén sikereket ért el a kormány, és utólag sikeresnek bizonyult az a stratégia, ami például orosz vakcinák beszerzését is előirányozta.

Hozzátette: az ellenzék azt kérte, az Európai Gyógyszerügynökség vizsgálja meg ezeknek a vakcináknak a biztonságosságát. Bár ez nem történt meg, de voltak olyan tudományos megállapítások, hogy a Szputnyik V rendben van.

Én azt mondtam, ha ez rendben van, akkor lehet vele oltani. Én is beoltatnám magamat Szputnyikkal

– fogalmazott Fekete-Győr András.  • Hírek
  • Csok