Hamis SMS-ek érkeznek az időpontfoglaló oltási regisztrációhoz

2021.04.22. 13:39

Külföldi telefonszámról küldenek SMS-t azoknak, akik regisztráltak, és időpontot kell foglalniuk az oltásra jövő hétre. Vizsgálják az ügyet. A járvány platózik, javulnak a járványügyi adatok. Szombaton nyitnak a teraszok, továbbra is be kell tartani a járványügyi szabályokat – hangzott el az operatív törzs tájékoztatóján.

Elindult, egyelőre csak kísérleti jelleggel, az új időpontfoglaló rendszer, használatára a regisztráltaknak van lehetőségük. Ők szerdán SMS-t kaptak, amelynek segítségével egy honlapon láthatják, hogy jövő héten hétfőtől szerdáig mikor mehetnek oltásra – ismertette Kiss Róbert csütörtökön.

Az operatív törzs ügyeleti központjának a vezetőhelyettese ugyanakkor felhívta a figyelmet, egy ismeretlen külföldi telefonszámról, vélhetően az Egyesült Királyságból érkeznek hasonló tartalmú üzenetek a lakosságnak. Azt kérik a lakosságtól, a külföldi telefonszámról érkező, kontakt megnevezése nélküli üzeneteket hagyják figyelmen kívül. Az operatív törzs vizsgálja az ügyet.

Az elmúlt huszonnégy órában 681 személy szegte meg a maszkviselés szabályait, a kijárási tilalom megszegése miatt 160 személy ellen intézkedtek tegnap a rendőrök – jelentette Kiss Róbert, hozzátéve, hogy Sárváron hat hónapra bezártak egy borozót, mert ott megszegték a járványügyi előírásokat.

A járvány elérte a platóját

– mondta Galgóczi Ágnes. A Nemzeti Népegészségügyi Központ osztályvezetője ugyanakkor hozzátette, javulnak a járványügyi adatok, de a szombati terasznyitás nem jelenti a járvány végét, ugyanúgy be kell tartani a járványügyi szabályokat. A vendéglátóhelyeken a teraszokon nem, a vendéglátóhelyek belső helyiségeibe lépve azonban kötelező a maszkviselés – szögezte le.