Mihály
2 °C
16 °C

Két huszonnégy éves fiatal a koronavírus legfiatalabb áldozata

2021.04.23. 12:33

Két huszonnégy éves nő volt a koronavírus legfiatalabb áldozata csütörtökön. Egyiküknél nem találtak alapbetegséget, míg másikuknál veseelégtelenséget, pajzsmirigy-alulműködést és magas vérnyomást állapítottak meg.

Péntekre virradóra 3427-re nőtt az új fertőzöttek száma. Meghalt 207 beteg, az aktív fertőzöttek száma pedig 264 039 főre csökkent. Jelenleg 7177 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 844-en vannak lélegeztetőgépen.  

Meghalt két harmincas is. Egy harmincnégy éves férfinél nem találtak alapbetegséget, egy harminchét éves nő esetében pedig pajzsmirigy-alulműködést állapítottak meg. 

Összesen kilenc negyvenes halt meg csütörtökön a koronavírus szövődményei miatt, közülük egy 42 éves nő és egy 47 éves férfi esetében nem tudtak alapbetegséget kinyomozni. 

A 207-ből tizenhét esetben nem sikerül alapbetegséget kideríteni, míg kóros elhízást tizenhat halottnál tüntettek fel alapbetegségként. Cukorbetegséget 72 esetben tüntettek fel alapbetegségként, magas vérnyomást pedig 151-szer.

Ez azt jelenti, hogy a csütörtökön elhunytak majdnem háromnegyedének volt magas a vérnyomása. 

Közben emlékoldalt hoztak létre a koronavírus áldozatainak emlékére, hogy a gyászolók nyilvánosan megemlékezhessenek szeretteikről. A nyilvánosságnak szánt megemlékezéseiket a gyászolók e-mailben vagy Facebookon küldhetik el. 

Orbán Viktor a Kossuth rádióban péntek reggel egyébként azt mondta, hogy a halottak számából nem kell politikai vitát csinálni, és több méltósággal is lehetne ezeket a vitákat kezelni. Kiemelte, az emberek meghalnak, és együtt kell érezni a hozzátartozókkal. Orbán Viktor úgy látja, hogy épp elég baj, ha egy ember is meghal.