Felfüggesztett szabadságvesztést kapott az ózdi rémhírterjesztő

2021.04.27. 14:10

Az Ózdi Járásbíróság felfüggesztett szabadságvesztést szabott ki arra a férfira, aki tavaly áprilisban azt állította egy közösségimédia-videóban, hogy a koronavírus nem létezik – tájékoztat róla a Miskolci Törvényszék.

koronavírus nem létezik … mindenki vonuljon az utcára, nincs betegség, nincs koronavírus 

– állított a férfi 2020 áprilisában az Ózdhoz közeli településen lévő otthona udvarán készült videófelvételben.

A felvételt 2020. április 4-én az egyik legnagyobb közösségi videómegosztó oldalra töltötték fel, azt pedig ezerötszázan tekintették meg. Később a felvételt törölték az oldalról.

A hatóság szerint a férfi videója alkalmas volt a humánjárvány terjedése elleni védekezés akadályozására, illetve meghiúsítására.

A bíróság ezért rémhírterjesztés bűntette miatt a férfit egy év tíz hónap szabadságvesztésre ítélte, a szabadságvesztés végrehajtását két év próbaidőre felfüggesztette.

A bíróság döntését az ügyészség és a vádlott is elfogadta, a büntetővégzés jogerős.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Betét