Részegen vezetett a fonyódi férfi, ő túlélte, a testvére meghalt

2021.05.21. 10:47

Halált okozó ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette miatt emeltek vádat azzal a harmincöt éves fonyódi férfival szemben, aki részegen, jogosítvány nélkül vezetve okozott balesetet, melyben a vele utazó testvére életét vesztette – tájékoztat róla a Somogy Megyei Főügyészség.

A halálos baleset okozó férfi külföldön dolgozott és 2020 júliusában Kaposvár környékén lakó testvérénél tartózkodott, akivel elmentek bulizni egy szórakozóhelyre. Itt alaposan a pohár fenekére néztek, és mivel ide is már autóval érkeztek azzal is akartak hazamenni. A testvéri látogatóban lévő férfit megkérte a rokona, hogy vigye haza kocsival, aki ennek a kérésnek eleget tett, nem zavarta az elfogyasztott alkohol mennyisége és az sem, hogy nincs jogosítványa. A részegség, a jogosítvány hiány mellett egyikük sem használta a biztonságot övét, sőt az autót vezető férfi érthetetlen okból lekanyarodott egy mellékútra.

A közvilágítás nélküli mellékúton rosszul vett be egy kanyart a sofőr, ezért autójával előbb a padkára, majd a vízelvezető árokba sodródott, ahol a gépkocsi a füves partfalnak ütközve, a függőleges tengelye körül átfordulva, az eredeti haladási irányával ellentétesen állt meg. 

Az autó utasa a balesetben olyan súlyos belső sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette, pedig a biztonsági öv használata megmentette volna.

Az ügyészség börtönbüntetést, közügyektől eltiltás és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabását, valamint a korábban kiszabott felfüggesztett büntetés végrehajtására kérte a férfira a bíróságtól.