Lukasenko világháborúval fenyeget, meghalt Jankovics Marcell, akcióban a viharvadászok

IMG 7653
2021.05.29. 19:20
A Hableány matrózának családját még mindig nem méltatták bocsánatkérésre; magyar kutató talált összefüggést a kutyák fejformája és a szemkontaktus között; életének 80. évében meghalt Jankovics Marcell; egy viharvadászt faggattunk a nyári készülődésről. Szombati hírösszefoglaló, avagy erről írtunk ma az Indexen.
  • Életének 80. évében elhunyt Jankovics Marcell rajzfilmrendező, grafikus, könyvillusztrátor, művelődéstörténész, a nemzet művésze. A Kossuth- és Balázs Béla-díjas alkotóra a műveivel emlékeztünk ebben a cikkünkben, nekrológunkat pedig itt olvashatja el.
  • A Hableány tragédiájának második évfordulóján megszólalt az Indexnek a sétahajón meghalt matróz testvére. Pethő Tibor elmondta, hogy a család a mai napig nem kapott kártérítést, de még egy bocsánatkérésre sem méltatták őket. Részletek itt.
  • A Magyar Közlönyből kiderült, hogy 72 órán belül elvégzett, negatív eredményű PCR-teszttel is beléphetnek Magyarországra a futball-Európa-bajnokság külföldi nézői. A meccsre váltott jegy gyakorlatilag egyenértékű lesz a magyar védettségi igazolvánnyal. Kattintson a részletekért!
  • Az Egyesült Államok újra élesíti felfüggesztett szankcióit Belarusz ellen Roman Protaszevics ellenzéki újságíró elfogása miatt. Alekszandr Lukasenko belarusz elnök közben már a harmadik világháborúval fenyeget. Bővebben itt.
  • A hét legnagyobb hullámokat vert botránya volt a thaiföldi magyar nagykövet hazarendelése. Most kiderült, mi volt az a tolerálhatatlan viselkedés, ami miatt a külügynek lépnie kellett. A részleteket itt találja!