Az összefogáspárti ellenzék előválasztási honlapot indított

2021.06.01. 17:16
Az ellenzéki összefogásban részt vevő pártok létrehoztak egy weboldalt, amelyen megtalálhatók az előválasztás legfontosabb tudnivalói. Az Országos Előválasztási Bizottság a jövőben folyamatosan frissíteni fogja a kapcsolódó információkkal – erről közös közleményben tájékoztatott a DK, a Jobbik, az LMP, a Momentum, az MSZP és a Párbeszéd.

Az Előválasztás2021.hu weboldalon helyet kaptak az előválasztás legfontosabb technikai részletei: az előválasztás időrendje vagy a jelöltté, jelölőszervezetté válás feltételei.

Ezek mellett olvasható a hat párt vezetője által decemberben tett értéknyilatkozat is, illetve azok a közös kiállások, javaslatok, amelyeket az ellenzéki pártok vezetői és képviselői tettek az elmúlt időszakban.

A következő hónapokban ez a honlap lesz az előválasztás hivatalos információs platformja, így biztatunk mindenkit, használja bizalommal az előválasztással kapcsolatos tájékozódásra

– közölte az összefogáspárti ellenzék.

Május közepén jelentették be, hogy civilek bevonásával megalakult az Országos Előválasztási Bizottság. Arról is írtunk, hogy civilek készítik az előválasztási viták forgatókönyvét. Az ellenzéki előválasztás krónikájáról: a kezdetektől a teljes összefogásig ITT olvashat egy idővonallal ellátott összefoglalót.