Deutsch Tamás: Az európai baloldal politikai rendőrséggé akarja változtatni az EP-t

2021.06.05. 09:49

Ahogy arról beszámoltunk, az Európai Parlament frakcióinak egy része kész perre menni az Európai Bizottsággal azért, mert utóbbi még mindig nem alkalmazza a jogállamisági mechanizmust Magyarországgal és Lengyelországgal szemben. A feltételrendszert ugyan elfogadták, de az EB az Európai Unió Bíróságának döntésére vár.

Deutsch Tamás, a Fidesz EP-delegáció-vezetője a Magyar Hírlap kérdésére úgy kommentálta az ügy jogi útra terelésének szándékát, hogy

az európai baloldal – a magyar baloldal képviselőinek élharcos közreműködésével – politikai rendőrséggé akarja változtatni az EP-t.

A politikus szerint az európai baloldal nem vitatkozni akar azokkal, akik eltérő álláspontot képviselnek, hanem jogi eszközökkel meg akarja büntetni a más véleményen lévőket.

Deutsch Tamás kiemelte, hogy ez a magatartás fenyegeti a demokráciát:

a lehető leghatározottabban fellépünk az antidemokratikus törekvések ellen, meg fogjuk védeni a magyar, az európai emberek szabadságát.

A vitás ügyben pedig hangsúlyozta, az Európai Bizottság a jogszabályoknak megfelelően jár el, amikor az uniós bíróság döntésére vár, ahelyett hogy az EP baloldali többsége által elvárt módon politikailag ítélkezne.

A fideszes EP-képviselő az Index Kibeszélő című műsorában április végén többek között arról is beszélt, ha nem lépnek ki a Néppártból, kizárták volna őket.