A Jobbik után a DK is Hiller Istvánt támogatja

2021.06.07. 14:15
Az MSZP–Párbeszéd jelöltjét, Hiller Istvánt támogatja az LMP, a Jobbik és most már a Demokratikus Koalíció is. Budapest 16. sz. országgyűlési egyéni választókerületében nem tolonganak a jelöltek az előválasztásra, úgy tűnik, hogy nem kell nagy versenyre számítani.

Azután, hogy Jakab Péter, a Jobbik elnöke és miniszterelnök-jelöltje bejelentette: felkészültsége, szakmai tudása, továbbá képviselői teljesítménye miatt a veterán szocialista politikus jelölését támogatják, a Demokratikus Koalíció is hasonlóan nyilatkozott. Az LMP még május közepén közölte, hogy beállnak Hiller István mögé.

Istvánnak évtizedes tapasztalata van a politikában. Volt oktatási és kulturális miniszterként számtalanszor bizonyította, hogy méltó az emberek bizalmára, és mindent megtesz azért, hogy jól képviselje a választóit. Ő mar sokszor bizonyította, hogy képes legyőzni a Fideszt a választókerületben. Éppen egy ilyen emberre van szükség ahhoz, hogy 2022-ben itt is győzni tudjunk, ezért a DK Hiller Istvánt támogatja az őszi ellenzéki előválasztáson

– közölte Dobrev Klára, a DK miniszterelnök-jelöltje a Facebook-oldalán.

Ha Hiller István megkapja a részben a XIX. kerületet, illetve a XX. kerületet teljes egészében lefedő választókerületben a Momentum támogatását is, akkor lényegében az előválasztás már csak technikai jellegű aktussá egyszerűsödik. A szocialista politikusnak egyelőre csak egy versenytársa van, a Pálinkás József vezette Új Világ Néppárt jelöltje, Vidákovics László.

A 2018-as választáson 22 572 (43,23 százalék) szavazattal szerzett egyéni mandátumot Hiller István Budapest 16. sz. országgyűlési egyéni választókerületében. A Fidesz–KDNP színeiben Földesi Gyula 19 462 (37,28 százalék) szavazattal maradt le.