Müller Cecília is részt vesz az újraindítási operatív törzs munkájában

2021.06.10. 09:58

Meg kell teremteni a feltételeit a közösségi élet mielőbbi újraindításának − mondta Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter a Kossuth rádió csütörtök reggeli műsorában. A miniszter vezetésével feláll a társadalmi élet újraindításáért felelős operatív törzs, amely állandó tagokkal és meghívottakkal dolgozik majd.

A törzs tagja lesz Nyitrai Zsolt, a kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott, Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója, Kardosné Gyurkó Katalin, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének elnöke, Vashegyi György, a Magyar Művészeti Akadémia elnöke, valamint Müller Cecília országos tiszti főorvos. Meghívottként Langerné Victor Katalin, a társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkár lesz jelen − mondta a miniszter.

Beszámolt arról is, hogy ha a gazdasági növekedés lehetővé teszi, a gyermekes családok jövőre visszakapják a befizetett személyi jövedelemadót. Ez azt jelenti, hogy az adó összegéből egy jelentős összeget visszakapnak, aminek lesz egy felső értékhatára.

Folyamatosan csökkentjük a jövedelmet terhelő adókat, ezért vezettük be az egykulcsos adórendszert, és minél több gyermeket nevel valaki Magyarországon, annál kevesebb személyi jövedelemadót fizet

− emlékeztetett a miniszter. Hozzátette: a négygyermekes anyák és a 25 év alattiak is szja-mentességben részesülnek.

Muszáj dolgozni ahhoz, hogy az ország működjön, mi így vészeltük át ezt a nagyon nehéz évet, szemben más országokkal, ahol elkezdtek osztogatni

− jelentette ki Novák Katalin, aki szerint a kormány nem megszorításokban, hanem lehetőségekben gondolkodik.

A Magyar Közlönyben szerda este jelent meg közösségi élet újraindításáért felelős operatív törzs létrehozásáról és feladatairól szóló kormányrendelet, amely június 10-től, a mai nappal lépett hatályba.