Szivárványszínbe öltözött az RTL Klub a melegellenes törvénymódosítás miatt

2021.06.16. 08:11

Vélhetően ideiglenes jelleggel szivárványszínű zászlót helyezett el a logójában az RTL Klub kedd este – vette észre a Media1 egy olvasója.

A logóváltozás oka, hogy az RTL Magyarország így akarja kifejezni tiltakozását a melegellenességgel fűszerezett törvény miatt, amelyet kedden fogadott el a magyar parlament. Egyébként a csatorna már hétfőn és kedden is közleményben ismertette az álláspontját, azzal indokolva a melegek melletti kiállást, hogy a rendelkezés alapján

csak késő este, 18 éven felülieknek lehetne olyan alkotásokat bemutatni, mint például a Billy Elliott, a Philadelphia, a Bridget Jones naplója vagy akár a Harry Potter-filmadaptációk egyes részei, és tiltólistára kerülnének olyan sorozatok is, mint a Modern család, a Jóbarátok vagy éppen a Szomszédok és a Barátok közt számos epizódja.

Amint azt az Index is megírta, az Országgyűlés kedden fogadta el 157 igen szavazattal, egy nem ellenében tartózkodás nélkül a bírált törvénymódosítást, emberi jogi szervezetek szerint azonban sérti a szólásszabadsághoz, az emberi méltósághoz és a diszkriminációmentességhez való jogot.

A módosítás szerint tilos lesz 18 év alattiak számára a homoszexualitás vagy a nemváltás ábrázolása a műsorokban és reklámokban. A Magyar Reklámszövetség (MRSZ) ennek törvényi szabályozását ilyen mértékben és módon nem tartja indokoltnak.  • Tippek
  • Lakáshitel