18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Valóságos droggyárra bukkantak Kecskeméten

2021.06.17. 08:47 Módosítva: 2021.06.17. 09:03

A kiterjedt nyomozás azután indult, hogy a Készenléti Rendőrség áprilisban 80 kilogramm marihuánát és több mint 3 kilogramm kokaint foglalt le, amelynek a feketepiaci értéke 250 millió forint.

A police.hu szerint a nyomozók felderítették a lefoglalt kábítószerek forrását: egy kecskeméti zártkerti ingatlanban valóságos droggyárra bukkantak. Az épületben kétszintes, professzionálisan felszerelt, több ezer tő marihuána termesztésére és feldolgozására szolgáló infrastruktúra volt kialakítva. A beltéri, precíziós termesztéshez szükséges öntöző-, világító- és szellőztetőberendezéseket távvezérléssel működtették, a növények fejlődését kiváló minőségű talajkeverékkel és tápoldatokkal segítették. A nagymértékű villamosenergia-fogyasztás leplezése érdekében a gépek, berendezések működtetéséhez saját áramellátó rendszert alakítottak ki, és generátorokat üzemeltettek. A szintek közötti anyagmozgatáshoz liftrendszert építettek ki.

Az ingatlant átláthatatlan kerítéssel vették körbe, és az ott dolgozók számára lakóépületet is kialakítottak.  A becslések szerint mintegy 300 millió forintos beruházással kialakított üzem távfelügyeletére csúcsminőségű kamerákat szereltek fel.

A droggyárat a nyomozás adatai szerint a budapesti Vig Sándor és fia, Vig Roland alakította ki és működtette társaikkal. Az apa-fia páros tagjai jelenleg szökésben vannak, ellenük elfogatóparancsot adtak ki. A Nemzeti Nyomozó Iroda három másik emberrel szemben büntetőeljárást folytat bűnszervezetben elkövetett kábítószer-kereskedelem megalapozott gyanúja miatt, őket előzetes letartóztatásba helyezték.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport