Leütötte a buszpályaudvaron, mert nem adott neki cigit

2021.06.18. 12:03

A vád szerint egy 29 éves férfi egy zuglói buszpályaudvaron szóváltásba keveredett egy másik férfival, és olyan erővel ütötte meg, hogy elesett és elájult – közölte az ügyészség.

A vádirat szerint a vádlott, egy 29 éves férfi 2020. április 7-én az esti órákban a Mexikói úton lévő buszpályaudvaron odalépett a sértett férfihoz és annak társaságához, pénzt és cigarettát kért tőlük. A sértett társasága nem tett eleget a vádlott kérésének, hanem megkérték, hogy távozzon.

A vádlott néhány perc múlva visszatért, és ekkor már egyre tolakodóbban, indulatosabban kérte a sértettet, hogy adjon neki cigarettát. Ekkor már szóváltás alakult ki, és a sértett kis erővel meglökte a vádlottat. Erre a vádlott ököllel fejen ütötte a férfit, aki az ütés erejétől elvesztette egyensúlyát, hanyatt esett, a feje nagy erővel az aszfalthoz csapódott, és azonnal eszméletét vesztette.

A vádlott megpróbált elmenekülni, de a sértett társaságában tartózkodók a rendőrök kiérkezésig a helyszínen visszatartották, és mentőt hívtak a sértetthez. A sértett által elszenvedett fejsérülés életveszélyes volt. A Fővárosi Főügyészség a büntetett férfival szemben életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport