Távoznak a záporok, visszatér a fullasztó hőség

2021.06.26. 17:00

Szombaton éjszaka a gomolyfelhők fokozatosan feloszlanak, az ország nagy részén kiderül az ég, majd nyugat felől fátyolfelhők sodródhatnak fölénk. Csaknem mindenütt megszűnnek a záporok, zivatarok – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Vasárnap a fátyol- és gomolyfelhők mellett sok napsütésre számíthatunk. Főleg hazánk északkeleti, keleti felén-harmadán és az Alpokalján fordulhat elő záporeső, zivatar – a szombatinál kevesebb számban és valószínűleg kisebb intenzitással.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 18 fok között várható. A nappali csúcshőmérséklet vasárnap 28 és 33 fok között alakul.

Hétfőn tovább erősödik a nappali felmelegedés, a legmelegebb órákban 28-34 fok valószínű. Emellett sok napsütésre számíthatunk. Zápor, zivatar néhol északkeleten fordulhat elő. Az északnyugati szél többnyire gyenge, mérsékelt lesz – jelzi előre az Időkép.

Az előző napi vihar után még szombaton is dolgoztak a tűzoltók. Délutánig 160 helyszínen segédkeztek – tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-t. A károk elsődleges felszámolását 300 hivatásos és 108 önkéntes tűzoltó 140 technikai eszközzel segítette.

Somogy megyében több helyen, például Kadarkúton épületkárok felszámolásán jelenleg is dolgoznak. A szomszédos megyék hivatásos és önkéntes tűzoltói is segítségnyújtásra érkeztek a vihar után.