Hamarosan megfejtik a nyomozók a Katzenbach-gyilkosság rejtélyét?

2021.06.28. 08:03

Közel járhatnak a nyomozók a Katzenbach-gyilkosság felderítéséhez – írja a Blikk. Ennek érdekében a rapper, Curtis testvérét, Sz. Lajost a Venyige utcai büntetés-végrehajtási intézetben helyezték el. A gyilkosság elkövetésében társának tartott L. Istvánt viszont a Tolnai utcai rendőrségi fogdában tartják ellenőrzés alatt.

Ennek az lehet az oka, hogy a férfit rendszeresen kihallgatják, és emiatt egyszerűbb a fogdáról a kihallgatásra vinni őt, mint ha a börtönből kísérgetnék oda napról napra. Ez jelentheti azt is, hogy a nyomozók L. Istvánt tartják a gyenge láncszemnek az ügyben, ezért őt próbálják megtörni, és beismerő vallomást kicsikarni belőle

 árulta el a lapnak egy informátor.

Kapcsolódó

Curtist megviselte testvére rendőrségi ügye

A gyanú szerint a fivérnek köze lehet Katzenbach Imre megöléséhez.

A 45 éves korában eltűnt korábbi labdarúgó földi maradványait az eltűnését köve­tően több mint 11 évvel, tavaly ősszel találták meg a gyilkosságra megbízást adó és jelenleg többéves börtönbüntetését töltő H. Attila baranyajenői birtokán. A nyomozó hatóság szerint őt H. László kérte fel az emberölés megszervezésére. A férfi a megbízást Sz. Lajosnak és L. Istvánnak továbbította.

A feltételezett elkövetőket május 12-én fogták el egy nagyszabású rendőri akcióban, előzetes letartóztatásukat pedig múlt héten hosszabbították meg további három hónappal.