Gyilkos kínai, feltámadt halott – itt a rendőrség körözési toplistája

2021.07.04. 08:55 Módosítva: 2021.07.04. 09:20

A képen látható személyek elfogásához a rendőrség lakossági segítséget kér. Arra kérik, ha a körözési toplista oldalán látható személyeket valaki felismeri, vagy információval rendelkezik hollétéről, tegyen bejelentést.  A körözött személyek között hat különösen veszélyes bűnöző is van, akik fegyverrel rendelkeznek.

A legkeresettebb 48 bűnöző között többen is vannak, akikért nyomravezetői díjat is kitűztek.  

Albion Mahmuti már két alakalommal is sikeresen is megszökött, a 2020. szeptemberében kiadott körözés alapján kábítószerkereskedelem miatt keresi a Hódmezővásárhelyi rendőrkapitányság. 

Plank Zoltán feladására a Budapesti Rendőr-főkapitányság vezetője 1 millió forint nyomra vezetői díjat fizet, aki ellen rablás és egyéb bűncselekmények – köztük emberölés kísérlete – miatt a Fővárosi Főügyészség bocsátott ki elfogatóparancsot csaknem hat évvel ezelőtt, 2016. augusztus végén. Plank Zoltán társaival 2014-ben két kínai férfit rabolt ki, akikkel tűzpárbajba is keveredtek. Három társát elfogták a rendőrök, ő azonban a 400 milliós zsákmánnyal együtt köddé vált. Plankot azzal is gyanúsítják, hogy bérgyilkosokat küldött egyik üzletfelére. A halottnak hitt célpont túlélte a késelést, és megnevezte a feltételezett megbízót a rendőröknek.

A két rablási ügy miatt körözött szabadbattyáni Tóth Lajos ellen először 2013-ban, majd 2014-ben adtak ki elfogatóparancsot. Tóth Lajost azért is keresik, mert nem vonult be a börtönbe letölteni a rá kiszabott szabadságvesztést. A nyomra vezetői díj 1 millió forint.

toplista3.png

Forrás: police.hu, a teljes lista elérhető a rendőrség honlapján

Rablás, lopás, testi sértés és fogolyszökés bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt körözik Kozák Alit. A férfi 2017. március 15-én, hajnalban a Kisdiófa utcai lakásában levágta a lábáról a nyomkövetőt, és elszökött. A rendőrök azóta nem találják.

Yao Gaopeng az emberölés miatt jogerősen kiszabott szabadságvesztés büntetésének letöltését nem kezdte meg. 2017. augusztus óta körözik nemzetközi elfogatóparancs alapján. Ő az, aki még 2015. május elején meggyilkolt egy fiatal magyar nőt a budapesti Akácfa utcában, majd Kínába távozott.

A bejelentés elküldése anonim módon is lehetséges.