Történelem az űrben és Wimbledonban, exkluzív bejárás Franciaországban

IMG 7653 (1)
2021.07.11. 20:29
Richard Branson és Novak Djokovics is történelmet írt, előbbi az űrben, utóbbi Wimbledonban. Exkluzív bejáráson vehettünk részt az Airbus dél-franciaországi, Marseille közelében lévő helikoptergyártási részlegének marignane-i üzemében. Megnéztük, mi a helyzet hazánkban a CT- és MRI-készülékek. Ezekről írtunk ma az Indexen.
  • Az Index exkluzív bejáráson vehetett részt az Airbus dél-franciaországi, Marseille közelében lévő helikoptergyártási részlegének marignane-i üzemében, ahol a Magyar Honvédség számára építenek tizenhat darab H225M típusú, közepes méretű katonai szállító helikoptert. Az Airbus és a magyar állam szorosabb együttműködésének egy magasabb lépcsőfoka az a Gyulán létesülő vegyesvállalat, amely 2022-től a repülőgépgyártó vállalat teljes helikopterflottáját fogja ellátni alkatrészekkel. Részletek itt!
  • Éghetnek a vonalak a tálib vezetők irodáiban, az iszlamista csoport ugyanis elképesztő diplomáciai dömpinget folytat. Irán, Törökország, Oroszország és Kína is tárt karokkal fogadja a hivatalos kabuli kormány hatalmát fenyegető szélsőségeseket, ami vitathatatlan jele annak: elindult a verseny az amerikai csapatkivonással hátrahagyott hatalmi űr betöltésére. Bővebben itt!
  • Karácsony Gergely kampányszlogenné tette, hogy minden fővárosi kerületben legyen megfelelő számú CT- és MRI-készülék. Megnéztük az Eurostatban, hogy áll a hazai felszereltség régiós és európai összevetésben. Részletek itt!
  • Több mint négyezren vágtak neki szombaton a nyolc kilométeres távnak Zamárdi és Tihany között, megbirkózva a kánikulával és a Balaton hullámaival. Videós stábunk a helyszínen forgatott, a riportot ide kattintva találja!
  • Eljött a nagy nap, Richard Branson kiugrott az űrbe, majd sikeresen vissza is tért. A 70 éves milliárdos angol üzletember a saját, kereskedelmi űrkutatással foglalkozó cége, a Virgin Galactic VSS Unity repülőjén tette meg az utazást. Ez alaklomból tematikus cikkekkel is jelentkeztünk, az Űrpárbaj anyagait itt nézheti meg!Novak Djokovicsot Wimbledonban sem lehetett megállítani. A szerb világelső a döntőben négy szettben legyőzte a hetedik kiemelt Matteo Berrettinit, ezzel megszerezte pályafutása 20. Grand Slam-torna-győzelmét. Utóbbival beérte az örökranglista élén Roger Federert és Rafael Nadalt. Bővebben itt!
  • A UFC 264-es számú gáláján, a Las Vegas-i T-Mobile Arena közönsége előtt csapott össze harmadszor Conor McGregor és Dustin Poirier. Az ír 2014-ben TKO-val győzött, 2021 januárjában viszont az amerikai ütötte ki az egykori dupla súlycsoportos bajnokot. A mostani összecsapás McGregor horrorsérülésével zárult, hordágyon vitték ki a ketrecből. Részletek itt!
  • Testvérpár még sosem volt a Sunday Brunch stúdiójában, de ennek is el kellett jönnie egyszer, és még a műsor első évadában összejött. A Liu testvérek az olimpiai felkészülésük pihenőidejében látogattak el a Sunday Brunch műsorába, mert a téli olimpia előtt laza csacsogásra már nem nagyon lesz idejük. Hallgassa meg itt!

FEMINA. Adolf Zukor, a Paramount Pictures alapítója a Zemplén vármegyei Ricsén született 1873-ban, és 15 éves koráig élt Magyarországon. Mindössze 25 dollárral a zsebébe varrva érkezett meg az Újvilágba szerencsét próbálni. Az amerikai játékfilm atyjáról a Femina írt.

DÍVÁNY. Vasárnaponként beizzítjuk képzeletbeli időgépünket és visszaruccanunk a középkorba, hogy többet megtudjunk arról, milyen volt az élet valójában annak idején Európában. Most a – mai szemmel gyakran bizarrnak és kegyetlennek ható – szórakozási lehetőségekről ejtünk szót.