A vízbe fulladt hétéves Kálmánka apukája börtönben van, de szeretne elmenni fia temetésére

2021.07.13. 06:59

Megszólalt a tragédia után a vízbe fulladt hétéves kisfiú családja: Kálmánka édesapja börtönbüntetését tölti Tökölön, most a döntéshozóknak könyörögnek, hogy engedjék ki fia temetésére – írja a Bors.

Mint megírtuk, a szörnyű tragédia szombaton történt. A kisfiút magára hagyták kísérői, belefulladt a karcagi strand termálmedencéjébe. Kálmánka életét sem a medenceőrök, sem a kiérkező mentősök nem tudták megmenteni. Nagymamája és rajta keresztül az édesapa nyilatkozott a lapnak.

Romák vagyunk, és néha egy kicsit hangosak, de tisztázni szeretnék néhány dolgot. Bármit is terjesztenek egyesek, nem volt verekedés a tragédiánk után, és lincshangulat sem alakult ki. A szokásaink szerint gyászoljuk a kis Kálmánkánkat, a temetésig mindennap virrasztást tartunk

– mondta a nagymama, aki az újságon keresztül szeretett volna a büntetés-végrehajtás illetékeseinek üzenni.

A fiam jelenleg a tököli börtönben ül kisebb bűncselekményekért. Könyörögve kérem a döntéshozókat, engedjék meg a fiamnak, hogy ezekre a nehéz napokra kijöjjön, és elbúcsúzhasson a gyermekétől! Szeretné még utoljára látni

– mondta a nagymama, majd később a fia is jelentkezett telefonon, és elmondta: a gyermek anyját nem hibáztatja, tudja, hogy sosem tenne kárt a gyerekeiben, csodálatos anya.

Én a rácsok mögött összeomlottam, a társaim tartják bennem a lelket. Mindenképpen ott szeretnék lenni a temetésen, még az sem zavar, ha bilincsben visznek oda. Ezt a fájdalmat nem tudom feldolgozni, gyógyszert kaptam, hogy megnyugodjak

– mondta az apuka.

A lap úgy tudja, a kisfiút egy helyi 17-18 év körüli férfi emelte ki a vízből. A lapnak nyilatkozott Andrási István, a strand ügyvezetője is:

Egyelőre nem tudjuk, miként fordulhatott elő ez a tragédia. A gyógyvíz kevert, és valóban sötét színű, de olyan tiszta, hogy akár egy 20 forintos érmét is meg lehet látni a medence alján. A tragédia idején sokan voltak a vízben.

A rendőrség vizsgálja az ügyet.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport