Ingyenes ellenanyag-szűrést és harmadik oltást követel a főváros

2021.07.14. 15:27 Módosítva: 2021.07.14. 15:27

Ingyenes országos ellenanyag-szűrést és harmadik oltást követelünk; a fővárosi önkormányzat, és alighanem az ország összes önkormányzata kész és képes minden segítséget megadni a kormánynak – olvasható a Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatal MTI-hez eljuttatott közleményében.

Mint írják, a fővárosi ingyenes ellenanyag-szűrés első tapasztalatai megerősítették azokat a korábbi vizsgálatokat, miszerint több százezren lehetnek azok az idősek, akik bár megkapták a kínai vakcinát, az mégsem eredményezett nekik kellő védettséget.

Ennek az adatnak a kormány hosszú ideje a birtokában van, mégsem cselekszik. A járvány negyedik hullámának megelőzését azonnal el kell kezdeni. Megvédeni elsőként a leginkább veszélyeztetett időseket, közülük is azokat, akik esetében a kínai oltás hamis biztonságérzetet eredményezhet

– írják, hozzátéve: az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ adatai szerint Magyarország az idősek oltásában nem jól, hanem inkább rosszul áll.

Meglátásuk szerint a kormánynak mindezek miatt azonnal meg kell hoznia két döntést:

Meglátásuk szerint a kormánynak mindezek miatt azonnal meg kell hoznia két döntést:

  1. Országos, átfogó, ingyenes ellenanyag-szűrést kell biztosítani mindenkinek, aki ezt igényli, különösen a kínai vakcinával beoltott 60 évnél idősebb honfitársainknak.
  2. Intézkednie kell a harmadik oltás beadásáról, elsőként azoknak, akiknél a kínai oltás nem eredményezett védettséget. Emellett azonnal folytatni kell a lényegében leállt oltási programot, a hamis sikerpropaganda helyett erre kell erőfeszítéseket tennie a kormánynak.