18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Kényszergyógykezelésre ítélték a Covid-osztály sebészollós ámokfutóját

2021.07.16. 19:53

A Budai Központi Kerületi Bíróság pénteken elrendelte az előzetes kényszergyógykezelését annak a kínai férfinak, aki márciusban a Honvédkórház Covid-osztályán sebészi ollóval többször arcon és mellkason szúrt egy másik beteget, aki később belehalt a sérüléseibe.

A Fővárosi Törvényszék tájékoztatása szerint a védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés kísérletével gyanúsított férfi elleni kényszerintézkedést fél évre rendelték el. A bíróság ezzel egy időben megszüntette a letartóztatását és elrendelte elmeállapotának egyhónapos megfigyelését.

A gyanúsított nemcsak a később meghalt nőt sebesítette meg, hanem az őt megállítani próbáló biztonsági őrt is. A törvényszéki közlemény szerint cselekménye közfeladatot ellátó személy és védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés kísérletének a megállapítására is alkalmas lehet. Ha bűnösnek találják, akár életfogytig tartó szabadságvesztéssel is büntethető.

    

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport