Rekordszámú villamos siklott ki Budapesten

2021.07.21. 15:10

Egyre-másra siklanak ki a fővárosi villamosok, a BalesetInfó egy héten belül már a harmadik ilyen esetről tudósított. Legutóbb a 2-es villamos közvágóhídi végállomásánál történt meg, hogy a váltón áthaladva a Ganz csuklós első négy forgóváza az egyik, a következők viszont a másik vágányon akarták folytatni útjukat. 

közvágóhíd.PNG
Fotó: Balesetinfó

Először a BKV segélykocsija csörlővel próbálta visszavontatni a szerelvényt a sínekre, ám ez nem sikerült, emiatt áramtalanítani kellett a felsővezetékeket, hogy a közlekedési vállalat daruja aláférjen, és visszaemelhesse a helyére a többtonnás monstrumot. 

Négy nappal korábban a Határ úti végállomásnál történt ugyanilyen eset. Ott a 42-es vonalán járó hannoveri villamos volt az áldozat. Itt is aközben váltott át a váltó a másik állásba, mikor a szerelvény már ráhajtott. A felsővezetékszerelő Schörlingeknek ekkor épp más munkájuk akadt, mivel egy túlméretes teherautó a Bihari utcában leszakította a zsinórokat, ezért a kisiklott villamos kiugrott áramszedőjét kézzel kellett visszatuszkolni a vezetékek alá. 

határút.PNG
Fotó: Balesetinfó

Viszonylatszámban csak egyet ugrunk, távolságban viszont sokat: a harmadik eset a 41-es vonalán történt a Budaörs melletti Kamaraerdőben. Itt nem váltók okozták a kisiklást, hanem a fővárosra zúdult rengeteg csapadék. A kétrészes Tatra szerelvény első kocsija a villamospályát is beborító vízen megcsúszva ugrott le a sínről. 

határút.PNG
Fotó: Balesetinfó

Bár személyi sérülés egyik helyen sem történt, a balesetek órákra megbénították az érintett járatok forgalmát. A BKV-nál keresik az okokat, hogy hasonló esetek ne ismétlődhessenek meg, mert az autóbuszos villamospótlás az utasoknak plusz időt, a közlekedési cégnek plusz kiadást jelent.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport