Ferenc pápa a Szépművészeti Múzeumban találkozik Orbán Viktorral

2021.07.21. 14:01

Ferenc pápa szeptember 12-én reggel nyolc óra előtt érkezik majd repülővel a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre. A hivatalos köszöntők után előbb Áder János köztársasági elnökkel, majd Orbán Viktor miniszterelnökkel is találkozik a Szentatya. A kormányfő és az egyházfő találkozója a Szépművészeti  Múzeumban lesz – írja az iec2020.hu.

Az MTI arról tájékoztat, hogy ezután Ferenc pápa fogadja a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának képviselőit és a zsidó közösségek képviselőit. A Szentatya mindkét rendezvényen beszédet mond. 

 A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus szentmiséje fél 12-kor kezdődik majd a Hősök Terén, amit Ferenc pápa celebrál. A Szentatya innen indul tovább Pozsonyba aznap délután.

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren fél háromtól búcsúceremónia lesz, majd a katolikus egyházfő indul tovább Pozsonyba. Háromnapos szlovákiai látogatásán egyházi és világi vezetőkkel, a roma és a zsidó közösség tagjaival találkozik. Ferenc pápa felkeresi Kassa és Eperjes városát, szeptember 15-én pedig szentmisét tart a sasvári (Sastín) pálos kegyhelyen.

Ma írtuk meg, hogy új sütemény  készült a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus tiszteletére. Karl Zsolt cukrászmester pozsonyi tésztába csomagolt gazdag, gyümölcsös töltelékkel készült édessége nyerte a Magyar Cukrász Ipartestület pályázatát.

A 2020 őszéről elhalasztott Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust idén szeptember 5. és 12. között rendezik meg Budapesten. Magyarország 1938 után másodszor ad majd otthont az eseménynek, és Ferenc pápát is vendégül látja.