Rejtélyes építkezés kergeti őrületbe a nyaralókat Siófokon

2021.07.30. 20:02
Különös építkezés kezdődött hétfőn, a nyári szezon kellős közepén a siófoki Aranyparton, egy 218 apartmanos társasház mellett – közölte az RTL Híradó.

Az építkezés hétfőn kezdődött, és azóta a közelben lévő társasháznál, étteremnél, valamint üzletnél sem tudnak megmaradni az emberek. 

Reggel 8-tól este 6-ig folyamatosan elviselhetetlen zaj van, a szobában remegnek a tárgyak. Elképesztő és érthetetlen számunkra, hogy miért a balatoni két hónapos főidény közepén kezdték ezt a rendkívül zajos és elviselhetetlen munkát

– nyilatkozta egy, az unokáival a társasházban nyaraló nagymama az RTL-nek. 

Mindeközben az egyik közeli üzlet dolgozója azt nyilatkozta, hogy a folyamatos zaj miatt ő már mentális problémákkal küzd, valamint a forgalomnak sem tesz jót az építkezés. 

Látom az embereken, hogy gyakorlatilag menekülnek, amikor száz decibellel működik a cölöpfúró

– mondta, majd nem sokkal később a riportban is hallani lehetett, amint épp működésbe lendül egy gép. „Hát ez a zaj, nem szívesen állnék meg én se feltétlen matracot választani, hanem lemegyek arrébb, és választok ott” – reagálta erre. 

A társasház közös képviselője az önkormányzathoz fordult, de állítása szerint azt a választ kapta, hogy nem tudnak mit tenni az ügyben. 

Éveken keresztül volt egy rendelet a városban, amely tiltotta, hogy nyáron építési tevékenységet folytassanak itt. Ezt viszont néhány éve hatályon kívül helyezte az alkotmánybíróság – mondta. 

Egyelőre nem tudni, hogy ki áll az építkezés mögött. Csak annyit, hogy a helyszínen exkluzív lakásokat lehet vásárolni. Az RTL az építtető telefonszámán, valamint az építési engedélyt kiadó megyei kormányhivatalnál is érdeklődött, de nem tudott meg többet az építkezés részleteiről. A kormányhivatal viszont elárulta, hogy egy közérdekű bejelentés alapján már ők is vizsgálják az ügyet.