A veszélyes Albion, a gyilkos kínai és a fegyveres Cseh – itt a körözési toplista

2021.08.12. 17:07

A listán látható személyek elfogásához a rendőrség lakossági segítséget kér. Arra kérnek mindenkit, hogy ha a körözési toplista oldalán látható személyeket bárki felismeri vagy információval rendelkezik a hollétéről, tegyen bejelentést. A 48 legkeresettebb bűnöző közül kilenc különösen veszélyes, 

hatan fegyverrel is rendelkeznek. 

A listán továbbra is rajta van Albion Mahmuti, aki két alakalommal is sikeresen megszökött, a 2020 szeptemberében kiadott körözés alapján kábítószer-kereskedelem miatt keresi a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság. 

A budapesti születésű Cseh Marcellt fegyveresen elkövetett rablás gyanúja miatt körözik, illetve két esetben csalás miatt elfogatóparancs van kiadva ellene. 

Rablás, lopás, testi sértés és fogolyszökés bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt körözik  Kozák Alit. A férfi 2017. március 15-én hajnalban a Kisdiófa utcai lakásában levágta a lábáról a nyomkövetőt, és elszökött. A rendőrök azóta nem találják.

A csalás miatt körözött Egri Norbert korábban nem kezdte meg a jogerősen kiszabott szabadságvesztésének letöltését, ezért a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője nettó 200 000 forint nyomravezetői díjat ajánl fel annak, aki olyan, közvetlenül elősegítő információval szolgál, amely a férfi elfogását eredményezi. 

Yao Gaopeng az emberölés miatt jogerősen kiszabott szabadságvesztés büntetésének letöltését nem kezdte meg. 2017. augusztus óta körözik nemzetközi elfogatóparancs alapján. Ő az, aki még 2015. május elején meggyilkolt egy fiatal magyar nőt a budapesti Akácfa utcában, majd Kínába távozott.

A bejelentés elküldése anonim módon is lehetséges.